Tevékenységeink:

A szép kert gondos, alapos tervezés és a megrendelővel folytatott többszöri egyeztetés eredményeképpen jön létre. Akár újonnan telepített, akár átalakított, vagy folyamatosan frissített kertről van szó, előzőleg minden lépést mérlegelnünk kell. Otthonunkat szép és arányos kertünk teszi teljessé, amit akkor érünk el ha a végső arányok, színek és formák harmonikus egészet alkotnak. Választanunk pedig úgy kell, hogy kertünk egész évben színes és változatos legyen. 
Egy kertet soha nem részegységekként, hanem hangulatos, a házzal, a környezettel és a tulajdonossal összhangban lévő egységes alkotásként kell értékelnünk.
A legtöbben azért költöznek kertes házba, vagy vesznek nyaralót, telket, hogy közelebb lehessenek a természethez, a növényekhez. A szép és ápolt kert, amely valóban megnyugtat és pihentet, kikapcsol és energiával tölt fel nagyon sok törődést, energiát, időt és nem utolsósorban hozzáértést igényel. 
Az öntözést, mely elsősorban a mostani aszályos években nélkülözhetetlen a növények egyenletes fejlődéséhez, kevesen számítják a tennivalók közé, pedig nélküle a növények ritkán maradnak egész évben kertünk díszei.
Öntözni pedig kell! A Magyarországon lehulló csapadékmennyiség évi 600 - 700 mm. De ennek a csapadéknak is egy jelentős része a téli időszakban hullik. Kertünk zöldfelületének 80 - 90%-át a gyep teszi ki. A ma általánosan használt gyepkeverékek fő fűféléi átlagosan napi 4 mm csapadékot igényelnek.
Nem kell hozzá senkinek sem komoly számításokat végeznie, hogy megállapíthassa a lehulló csapadék a pázsitfélék vízigényének még a 30%-át sem elégíti ki. A hiányzó vizet pedig pótolni kell.
A fűfélék vízigénye (mint a legtöbb növényé) a hőmérséklet emelkedésével folyamatosan nő. Így a legnagyobb vízigény pont a nyári hónapokban jelentkezik, amikor esőre alig lehet számítani.
Fák, bokrok, mélyebb gyökérzettel rendelkező növények a téli kora tavaszi vízzel telített talajokból, hosszú időn át tudnak nedvességhez jutni. Azonban a pázsitfűfélék a vizet a talaj felső rétegeiből veszik fel, így napos meleg tavaszi napokon a gyep már gyakran küszködik vízhiánnyal.
Ahogy melegednek a nappalok és az éjszakák a talaj is egyre melegebb lesz. Az időnként lehulló csapadék átnedvesíti a talaj felső rétegeit. Azonban a meleg talajból a nedvesség gyorsan elpárolog vagy mélyebbre szivárog és a fű megint szomjazik.
A nyári heves átfutó záporoknak zivataroknak a nyaralók ritkán, a kertészek, kertészkedők annál inkább örülnek. Pedig azt a jelenséget mindenki ismeri, hogy a gyorsan lehulló csapadék nagy részét a talaj (főleg kötöttebb, pl.: agyag talajok) nem tudja beszívni, és elfolyik a területről. De a nagy melegben pár óra alatt a beszivárgott nedvesség is gyorsan elpárolog és kiszárad a talaj.
Ezekből a sokszor kézenfekvő, de kevésbé ismert vagy hangoztatott tényekből kiderül, hogy kertünket feltétlenül öntözni kell, ha az év bármely szakában örömmel és megnyugvással akarunk rátekinteni.
Öntözni sokféleképpen lehet. Vödörrel és locsolókannával, slaggal (elnézést, a szakszerűség kedvéért: tömlővel), szórófejjel, csepegtető rendszerrel és számos egyéb megoldással. Az elmúlt 15 évben Magyarországon éppen úgy, mint Európa számos más pontján egyre elterjedtebbek az automata öntözőrendszerek. Lássuk miért:
Víztakarékos (-)
Csak akkor öntöz, amikor szükséges, de akkor mindig (-)
Egészségesebb ellenállóbb növények
Gyorsan és szépen fejlődő növényzet
Időben egyenletes öntözés (-)
Térben egyenletes öntözés
Nehezen öntözhető területek öntözése
Működtetése nem igényel időráfordítást (-)
Nincs gond a szabadság alatt, vagy hét közben az üdülőben (-)
Tervezhető öntözési költségek (-)
Nem zavarja a kert használatát
Kútról is üzemeltethető
Vízkorlátozó intézkedések nem okoznak problémát (-)
Ma már egy szebb kert tartozéka (-)
Az öntözőrendszerek elkészíthetők kézi (csapos) működtetéssel is, de igazán nagy előnyüket automatikus működtetéssel élvezhetjük Mi is, de növényeink is. A fenti felsorolásban (-) jellel jelöltük azokat az előnyöket, amelyek részben vagy teljesen csak az automatikus működés esetén érvényesülnek. Az automatikus öntözőrendszer a pázsitnak, növényzetnek mindig pontosan a megfelelő mennyiségű vizet adja, mégpedig a kellő időben. A kert tulajdonosának nem kell törődnie a rendszeres és fáradtságos napi öntözéssel, elegendő gyönyörködnie az eredményben.
Ezekkel, a rendszerekkel oldott tápanyagokat, gyomirtó szereket is könnyen célba lehet juttatni. Víz- és energiatakarékosak, sőt intelligensek, mert például esőben, nem öntöznek.
A növények látványa, illata rendkívül megnyugtató. A külső tér stílusának és hangulatának hangsúlyozására szolgáló növényeket tekintsük a komplex tervezés szerves alkotóelemeinek. A virágágy alakja és a beültetett növénytartók elrendezése legyen összhangban a burkolt felületek méreteivel, struktúrájával, a növények színe pedig igazodjék a környezethez. Tévedés azt gondolni, hogy a kis kertek berendezésére apró tárgyakat és parányi dísznövénycsoportokat kell használnunk. Éppen az ellenkezője igaz. A korlátozott számú növényfaj felhasználásával létesített néhány nagyobb, de hangsúlyos egyszerű kiültetés hatásosabb.
Házi kerteknél az apróbb felületek könnyen arra csábítanak, hogy az optimálisan lehetségesnél többféle fajt ültessünk, aminek a legtöbbször áttekinthetetlen összevisszaság az eredménye. A fajonkénti nagyobb darabszám és a csoportosítás fokozza a hatást. A szolitert egyenként vagy kettesével-hármasával ültetjük. A kísérő növények öt, hét vagy kilenc tagból álló csoportokban mutatnak a legjobban, míg az alacsony töltőnövényeket ennél is nagyobb számban célszerű ültetni. Kertépítés során bármilyen növénykiültetésről van szó, az elvárások mindig ugyanazok:
A formákat és arányokat összhangba kell hozni.
A növekedési formák, magasságok kölcsönösen egészítsék ki egymást.
A színek egymással harmonizálva vagy kontrasztot alkotva erősítsék egymás hatását figyelembe véve a virágzási sorrendet is.
A szép, zöld gyep nagyon fontos szerepet játszik a kert tervezésében, kialakításában. Méretével, formájával az egész kert képét meghatározza, és megfelelően alkalmazva még kisebb kertekben is nagyvonalú térérzést kelthetünk általa.
Feladata elsősorban az, hogy kiemelje a többi növény színét és formáját, valamint hogy nyugalmat árasszon. Mivel terekre tagolja a kertet, vagy éppen összeköti annak részeit a gyep kert egyik nélkülözhetetlen és egyben leglátványosabb eleme.
A díszgyep nem igazán alkalmas arra, hogy erős igénybevételnek tegyük ki. A díszgyep finom levelű, sűrűn növő fűfajokból áll, amelyek könnyen megsínylik az intenzív használatot. Tömött gyepet csak heti rendszerességgel végzett fűnyírással érhetünk el. Az állandó nyírás miatt azonban folyamatosan gondoskodnunk kell a tápanyag-utánpótlásról. Nem szabad elfelejtkeznünk az időnkénti szellőztetésről és hengerezésről, mivel ezek is nélkülözhetetlen elemei a gyep ápolásának.
A díszgyep kert legfőbb látványossága lehet, amelybe hangsúlyos elemként csak egy-két díszcserje vagy szoliter növény kerüljön. E zöldfelület mérete, formája és jellege az egész kert képét meghatározza, és megfelelően alkalmazva még kisebb kertekben is nagyvonalú térérzést kelthetünk általa.
A használatra alkalmas gyep nem olyan szép, mint a díszgyep, viszont az egész család hancúrozhat rajta, nyugodtan rá lehet lépni, és "kíméletlenül" használható. Gondozásigénye korántsem akkora, mint a díszgyepé, de ha sokat használjuk, akkor ezt a gyeptípust is gyakrabban kell nyírni.
Azzal, hogy gondosan megterveztünk és megépítettünk egy kertet nem értek véget a feladatok. A kert szépségét, formavilágát, arányait csak folyamatos és odafigyelő ápolással tarthatjuk meg. A elültetett növények folyamatosan fejlődnek, növekednek és ahhoz hogy ne nőjék túl a rendelkezésükre álló helyet és ne nyomják el egymást rendszeresen metszeni kell őket. Nem szabad megfelejtkezni a különböző kártevők és kórokozók elleni védekezésről sem, mert ha nem figyelünk oda akkor különösen nagy kárt tehetnek a számunkra oly kedves növényekben.